Boek een gratis consult voor huidverbetering of injectables!   

Klik hier
Velthuis kliniek app

Tel: 088 - 7785201

Dijbeenlift

vanaf € 6.355,-

Stap vol vertrouwen de wereld in, met benen die weer gezien mogen worden

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op
Wanneer een dijbeenlift?

Stoor jij je aan je bovenbenen?

Misschien omdat ze door de jaren heen verslapt zijn of omdat je wat kilo’s kwijt bent geraakt. Met een dijbeenlift kun je de overtollige huid laten verwijderen. Voor een mooi resultaat, maar ook voor meer comfort tijdens het wandelen. Want huidplooien kunnen niet alleen optisch storend zijn, ze kunnen je ook letterlijk in de weg zitten.

Verschillende mogelijkheden

Bij een dijbeenlift wordt de overtollige huid weggehaald. Vooral de huid aan de binnenkant van het bovenbeen. Er ontstaat hierbij wel een litteken, maar onze ervaren artsen zullen dit zoveel mogelijk beperken. De binnenzijde van het bovenbeen is een relatief minder zichtbare plaats. Wanneer de huid nog goed elastisch is, kan liposculptuur een veel minder ingrijpende oplossing zijn.

Resultaat

Een volledig strak resultaat is natuurlijk je grootste wens. Helaas kunnen we niet garanderen dat de bovenbenen precies zullen voldoen aan je ideaalbeeld. Er is altijd sprake van littekens. Hoe minimaal we deze ook maken op de binnenkant van het been. Wel wordt je huid duidelijk strakker en is het resultaat zo optimaal en natuurlijk mogelijk. En dat zie je direct na de ingreep. Natuurlijk zijn er eerst nog wel zwellingen en roodheid zichtbaar. Na ongeveer een jaar is het uiteindelijke resultaat echt goed te beoordelen.

Het behandeltraject

De stappen van een dijbeenlift

  • Telefonische intake

    Telefonische intake

    Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

    Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

    Direct contact opnemen

    MA - DO 08.00 - 18.00

    VR 08.00 - 17.00

  • Advies gesprek met arts

    Consult met je behandelend arts

    Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

    Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

    Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

  • De behandeling

    Behandeling

    Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Daarna tekent de plastisch chirurg op de bovenbenen heel nauwkeurig af hoeveel huid er verwijderd moet worden. Tijdens de operatie wordt de huid losgemaakt van de onderliggende vet- en spierlagen. Het teveel aan huid wordt dan weggesneden. Regelmatig wordt ook vet weggezogen. De wond wordt vervolgens gehecht. Uiteraard zorgen onze chirurgen dat de littekens zo minimaal mogelijk zijn.

    Is liposculptuur voor jou een geschikte oplossing? Dan zijn slechts enkele kleine littekens nodig. Regelmatig wordt een liposuctie gecombineerd met een dijbeenlift om het meest optimale resultaat te bereiken. De arts bespreekt graag wat voor jou het beste resultaat geeft.

    De behandeling duurt zo’n 2 uur en wordt over het algemeen onder sedatie of narcose gedaan. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden. Natuurlijk begeleiden we je tot het moment dat je naar huis gaat. Dat is meestal al een paar uur na de operatie.

  • Nazorg

    Nazorg

    Na de behandeling mag je naar huis zodra de arts dit verantwoord vindt. Dit hangt samen met de manier waarop je uit de narcose ontwaakt. Zorg wel dat iemand met je mee gaat of je komt ophalen, want autorijden mag nog even niet. Ook kun je nog wat last hebben van napijn door de zwelling en bloeduitstortingen. Vaak is een lichte pijnstiller hiervoor voldoende. Je krijgt drukkousen aangemeten die 3 tot 6 weken dag en nacht gedragen worden. Dit gaat de zwelling tegen en voorkomt te veel spanning op de operatiewond. Douchen mag wel gewoon na 24 uur, maar zorg ervoor dat de littekens niet nat worden of aangeraakt worden. Na een week is een normale douche of het nemen van een bad weer mogelijk. Maar let op dat het water niet te heet is om onnodige zwelling te voorkomen. Na 6 weken ben je vast en zeker weer helemaal actief.

    Direct na de ingreep moet je gaan staan en lopen, maar geen lange afstanden. Pas na een week kun je weer je normale dagelijkse activiteiten hervatten. Maar ook dan nog steeds beperkt. Geef je lichaam de kans om te herstellen. We begrijpen dat dit soms lastig is, maar dit ongemak wordt beloond met een zo optimaal mogelijk resultaat.

    Na 1 à 2 weken zien we je dan graag terug op de kliniek om het resultaat te beoordelen. Dan worden ook eventuele bovenhuidse hechtingen verwijderd. Neem 1 à 2 weken vrijaf van bijvoorbeeld werk. Tot 6 weken na de operatie mag je bovendien niet intensief sporten, zwaar tillen of zwaar werk uitvoeren, stoten, zwemmen of naar de sauna te gaan. Reken daarom op 6 weken voor je totale herstel. Gedurende 6 maanden mogen littekens niet door de zon verbranden en is beschermende crème aanbevolen. Het litteken dat overblijft, kan gedurende de eerste 3 maanden roder worden, maar zal in de daarop volgende periode verder afnemen. We geven je daarbij natuurlijk uitgebreide tips mee voor een zo goed mogelijk resultaat.

    Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

  • Risico's

    Risico's

    Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, oedeem, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

    Let op: rook je? Voor het beste resultaat en zo minimaal mogelijke littekens raden we je dringend aan om hiermee stoppen. Drie weken voor de ingreep, maar ook drie weken daarna. Dit vermindert de kans op ontstekingen sterk. En daar heb je zeker profijt van.

     

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in een dijbeenlift. Zij zullen er alles aan doen om je de vorm en de grootte te geven die je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een dijbeenlift?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken en bepalen wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Meer informatie over een dijbeenlift

Veelgestelde vragen

Ik zie op tegen de littekens, wat kan ik doen? Moet ik stoppen met roken? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder. 

Ik zie op tegen de littekens. Wat kan ik doen?

Niemand kan beslissen wat voor jou zwaarder weegt: je bovenbenen of de littekens. De littekens blijven altijd zichtbaar. Maar hoe storend vind je die? En waar heb je uiteindelijk het meest last van: je huidige bovenbenen of de littekens? Kijk eens naar de resultaten bij anderen en zie hoe je eigen eerdere littekens zijn genezen. In een vrijblijvend consult met een ervaren plastisch chirurg kun je jouw zorgen bespreken.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden je daarom aan om 3 weken voor en na de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Dit versnelt het verouderingsproces.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

Bespreek je medicijngebruik tijdens het eerste consult. De arts kan dan adviseren met welke medicijnen je eventueel moet stoppen. Vanaf twee weken voor de ingreep mag je in ieder geval geen bloedverdunnende medicijnen meer nemen (dus ook geen aspirine). De arts zal de tijden van stoppen met je bespreken

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid. De betalingsvoorwaarden zijn voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk.

Wordt de behandeling vergoed door zorgverzekeraars?

Omdat de ingrepen op cosmetische indicatie worden uitgevoerd, worden ze over het algemeen niet vergoed door zorgverzekeraars.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een dijbeenlift?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201