Boek een gratis consult voor huidverbetering of injectables!   

Klik hier
Velthuis kliniek app

Tel: 088 - 7785201

Blog

Het najaar; een goede tijd om te starten met laserontharen!

Door Ineke Heijneman - 08 / 09 / 2022

De zomervakantie is pas net achter de rug, maar toch is dit juist het moment om na te denken over laserontharing. Want wat zou het heerlijk zijn om volgende zomer geen omkijk meer te hebben naar ruwe stoppels, vergeten haartjes en huidirritaties. Overweeg jij een behandeling voor laserontharing, dan is het raadzaam je eerst te verdiepen in de behandelmethodes. Er zijn namelijk verschillende methodes om te ontharen op de markt, maar niet alle methodes zijn even effectief. Bij Velthuis kliniek werken we voor een lichte huid met een Alexandrite laser en voor een getinte huid met een Nd:YAG laser.

Waar moet je aan denken bij ontharen?

Laserontharen werkt op het melanine (pigment) in je haarfollikel. Laserontharen werkt het beste op een lichte huid met een dikke, donkere haar. Als je licht, grijs of rood haar hebt, zal de laser helaas niet effectief zijn. Voor donkere huidtypes hebben we wel een oplossing; die kunnen we ontharen met de ND:Yag laser die veilig is voor een donkere huid. Tijdens de laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd door middel van lichtpulsen. Dit gebeurt heel nauwkeurig door opname van het laserlicht in de pigmenten van de haarwortel en zonder andere huidstructuren te beschadigen. Dit proces is alleen effectief in de groeifases van de haren. Het is echter zo dat haren zich niet allemaal tegelijk in hetzelfde stadium bevinden. Om die reden zijn meerdere laserbehandelingen nodig. Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen voldoende. De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van het behandelgebied. Voor het gelaat is dit meestal 5 tot 6 weken en voor het lichaam ongeveer 8 weken.

Niet waxen of epileren, wel scheren

Ontharen met een laser werkt door de haarfollikel uit te schakelen. Het werkt op het pigment in het haar. We hebben de haren dus nodig om de laser zijn werk te laten doen. Vermijd daarom waxen, epileren of ontharing met touwtjes. Scheren is wel goed en ook vaak nodig voor de behandeling.

Vermijd zonnen en zonnebank

De zon verhoogt de melanine in je huid, dat is hoe je huid zich beschermt tegen de zon. Het pigment (melanine) in de huid zal het laserlicht absorberen met als gevolg verbrandingen. Vermijd daarom zoveel mogelijk zon en de zonnebank. Heb je nog een zongebruinde huid? Dan is het beter om nog even te wachten met laserbehandelingen.

Zelfbruiners en laseren gaan niet goed samen

Feit is dat je door zelfbruiners het risico op blaren en verbranding door de laser vergroot. Dit komt omdat laserlicht reageert op de kleur van je haartjes. Als je huid donkerder is gemaakt door zelfbruiners, trekt dit extra licht van de laser aan. Hierdoor wordt er meer laser energie geabsorbeerd door de opperhuid in plaats van in de basis van het haarzakje en dit veroorzaakt een verhoogd risico op blaren en verbranding.

Voltooi de behandelingen

Ontharen met laser is niet direct een succes na 1 behandeling. Het duurt meestal een paar maanden om duidelijke resultaten te zien. Zorg ervoor dat je genoeg behandelingen ondergaat om de behandeling helemaal goed te laten slagen!

Heb je nog andere vragen over laserontharing? Kom gerust eens langs voor een persoonlijk consultgesprek! Het najaar is de ideale tijd om te starten, dus wees er snel bij.

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201