Blog
De 7 meestgestelde vragen over body balance aan Felicia Smits
Body balance is het in balans brengen van het lichaam: niet alleen kijken naar de afzonderlijke delen, maar juist de verhoudingen op nummer 1 zetten. Dat leidt tot subtiele en minder zichtbare veranderingen, een heel natuurlijke schoonheid dus. Plastisch chirurg Felicia Smits geeft antwoord op de 7 meestgestelde vragen over body balance.
1. Waarom is het in balans brengen van het lichaam zo belangrijk?
Felicia: “Hoe beter het lichaam in balans is, hoe natuurlijker het resultaat. Body balance draait dus nooit om opzichtige of opvallende plastische chirurgie, maar juist om subtiele verbeteringen. Mensen komen vaak voor één ding, maar juist door de omgeving ook mee te nemen en dus wat meer te doen krijg je een natuurlijker resultaat.”
2. Gaan mensen zien dat ik ‘iets’ heb laten doen?
“Hoewel je als chirurg soms wel op meerdere punten ingrijpt, is het resultaat juist heel subtiel. Zolang je bij de juiste verhoudingen blijft en niets uit zijn verband haalt, zullen anderen niet snel zien dat je ‘iets’ hebt laten doen. Body balance spreekt met name mensen aan die voor een meer natuurlijk resultaat gaan.”
3. Ik heb last van coronakilo’s, kun je die met liposuctie weghalen?
“Nee, liposuctie gebruiken we vooral voor lokaal vet dat er al heel lang zit. Meestal gaat het om plekken waar vet buitenproportioneel aanwezig is. Voor coronakilo’s is het dus geen goede methode. Overigens is door corona is de vraag naar chirurgische ingrepen wel toegenomen. Mensen zitten meer thuis, gaan niet op vakantie en kunnen de rust nemen om te herstellen zonder anderen onder ogen te hoeven komen. Dat maakt het makkelijker om een grotere ingreep te plannen.”
4. Ik heb na de bevalling brede heupen gekregen, kun je daar iets aan doen?
“Je natuurlijke bouw, daar kunnen we met plastische chirurgie niets aan veranderen. Na een zwangerschap is je bekken breder, dat wordt nooit meer als vroeger. Wat wél kan is je borsten wat groter maken. Daarmee herstellen we de balans in je lichaam en vallen die bredere heupen minder op.”
5. Waarom ben jij vooroploper in de markt als het om liposuctie gaat?
“Ik heb heel veel ervaring met deze ingreep. Als het gaat om aantallen heb ik één van de grootste liposuctiepraktijken in Nederland. Tijdens mijn opleiding in Zwitserland heb ik geleerd om altijd naar het hele lichaam te kijken. Ik streef naar harmonie, naar body balance. Mensen komen vooral naar mij omdat ze weten dat ik altijd voor een natuurlijk resultaat ga.”
6. Een borstverkleining door middel van liposuctie, kan dat ook?
“Liposuctie kun je op veel plaatsen inzetten, maar voor de borsten is dit geen veilige ingreep. Je wilt immers het klierweefsel van de borst niet beschadigen, want door uitgebreide littekenvorming in een borst kan het weefsel slechter te onderzoeken zijn. Daarnaast hou je na liposuctie al je huid over, dit geeft de borst een hangende vorm. Er moet huid weggenomen worden voor de perfecte borstvorm en dus is een borstverkleinende operatie een veel betere optie.”
7. Moet je na een borstverkleining lang herstellen?
“Dat valt mee. Jonge meiden herstellen in het algemeen heel snel, de meeste gaan na 2 weken weer werken. We liften de tepel netjes mee. Pijn staat niet op voorgrond bij deze ingreep, veel vrouwen stoppen al na drie tot vijf dagen met paracetamol. Dat is dus heel anders dan vroeger, toen je met drains 4 nachten in het ziekenhuis lag. Die drains gebruiken we niet meer. Alles wordt keurig onderhuids gehecht, er hoeft niks uitgehaald te worden. Alleen met sporten moet je zes weken wachten.”
Wil jij meer weten over de verschillende mogelijkheden? Plan dan gerust eens een consult in bij een van onze plastisch chirurgen, zij helpen je graag verder!
Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!