Blog
Alle facts over een facelift
De laatste jaren wordt uitstraling steeds belangrijker in onze samenleving. Een eerste indruk is bepalender dan ooit, onder andere door het veelvuldig gebruik van foto’s op social media. We willen er op ons best uitzien. Een beetje hulp mag best, maar we willen wel onszelf blijven! Als mensen bij mij langskomen voor een facelift, dan is dat meestal omdat ze zich anders voelen dan dat ze er uitzien. Zittend voor de spiegel lijken ze ouder en vermoeider dan ze daadwerkelijk zijn. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat die balans op een natuurlijke wijze hersteld wordt, zonder dat anderen zien dat ze geopereerd zijn.
Wanneer een facelift?
De zwaartekracht slaapt nooit, dus zakt alles langzaam maar zeker naar beneden toe. Je gezicht krijgt hierdoor vaak in de loop der jaren een wat negatieve uitstraling. Daarnaast vertoon je continue activiteit in je gezicht – je mimiek -, waardoor de huid elasticiteit vermindert en er plooien ontstaan Als laatste verlies je onderhuids volume, waardoor je gezicht meer gaat tekenen. Dit alles doet wat met je uitstraling en daar kun je je aan gaan storen.
Wordt het onnatuurlijk?
Misschien ben je bang dat je er onnatuurlijk uit gaat zien, dat anderen zien dat je een ingreep hebt gehad of dat je zult veranderen. Deze twijfels kan ik bij je wegnemen. De ingreep is namelijk zo ontwikkeld dat we met zo min mogelijk zichtbare littekens een optimaal effect creëren. Je krijgt geen maximale, maar juist een optimale verbetering. Dit effect bereik je door de huid niet alleen naar achteren te trekken, maar voornamelijk omhoog.
Technieken van een facelift
De afgelopen jaren zijn de technieken voor de facelift erg verbeterd. Zo weten we nu dat een minilift, waarbij je alleen de huid wat strakker trekt, maar een tijdelijk effect heeft. Je kunt dus niet alleen vertrouwen op de huid: voor echt effect moet de plastisch chirurg een laag dieper gaan. Wanneer je die stevige laag lift, trek je in één keer alles mee. Bij de meeste facelifts wordt eerst de huid en dan die stevige laag losgemaakt, waardoor je twee wondoppervlaktes hebt. Bij de facelift die ik in de Velthuis kliniek uitvoer laat ik beide lagen aan elkaar vast zitten. De huid gaat dan automatisch met de diepere stevige laag mee, waardoor het wondoppervlak veel kleiner is. Dit wordt ook wel de en-bloc facelift genoemd. Het grote voordeel van het kleinere wondoppervlak is dat je gezicht minder gezwollen is, je minder blauwe plekken hebt en daardoor dus sneller weer onder de mensen kan komen, vaak al na 1 week! Een ander voordeel is dat bij deze operatie ook de hals specifiek mee wordt genomen. Dan krijg je dus zowel een betere kaak- als ook een betere halslijn.
Het resultaat van een facelift
Het leuke van dit soort ingrepen is dat je er niet alleen beter uitziet, maar dat je je vooral ook beter voelt. En juist dat straal je uit naar de buitenwereld! Hierdoor ontvang je extra positieve feedback van anderen, wat je eigen gevoel alleen maar versterkt. Een gunstig sneeuwbaleffect dus. Het resultaat houdt officieel tussen de tien en vijftien jaar aan, maar in ervaring blijkt dat dit vaak zelfs nog langer is.
Dus; twijfel jij over een facelift? Wacht er dan niet te lang mee en plan gerust een vrijblijvend consult in bij een van onze plastisch chirurgen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om de effecten van de veroudering te corrigeren. Dus, hoe eerder je erbij bent, hoe meer schade je kunt voorkomen en hoe langer je er voordeel van hebt.