Droge huid
Geef je huid weer die gezonde glow terug
Droge huid in het kort
- Bij een droge huid oogt de huid dof en onvoldoende gehydrateerd.
- Hyaluronzuur verbetert de hydratatie en laat je huid weer stralen.
- Een droge huid kan worden behandeld met een peeling of skinbooster.
Alles over droge huid
Wat is een droge huid?
Een droge huid duidt op een huidtype met geringe talgproductie en huidlipiden (dit zijn vetten die ervoor zorgen dat je huid vocht vasthoudt). De droge huid voelt vaak strak, trekkerig en oncomfortabel aan. Op de huid kunnen zichtbare schilfertjes, rode vlekjes of fijne lijntjes aanwezig zijn.
Een droge huid ontstaat wanneer je huidbarrière, die is opgebouwd uit onder andere vetten, uit balans is. Daardoor verdampt er teveel vocht uit je huid en wordt je huid droog. Een huidbarrière kan uit balans raken door invloeden van buitenaf, maar ook deel uitmaken van een huidaandoening. Ook wordt de huid droger naarmate er huidveroudering optreedt. De huidtherapeut bekijkt tijdens het consult de mogelijke oorzaken van een droge huid.
Een bekende vochtbinder (natural moisturizer factor) in onze lederhuid is hyaluronzuur. Verlies van hyaluronzuur is een van de oorzaken van huidveroudering. Je huid zal hierdoor minder soepel zijn. Vaak gaat dit samen met de behoefte aan vollere of rijkere crèmes voor betere hydratatie. Een droge huid door huidveroudering kan ervoor zorgen dat fijne lijntjes en rimpels sneller zichtbaar zijn. Vaak wordt dit ook wel beschreven als craquelé.
Een droge huid kan ook seizoensgebonden zijn. Onze huid is in de winter vaak droger en kan jeuken en schilferig zijn. Dit is het gevolg van een lagere luchtvochtigheid en verminderde talgproductie gedurende de wintermaanden. Als de huid minder talg aanmaakt, kan het vocht in de huid makkelijker verdampen. Dit merk je dan aan droge handen, gesprongen lippen en schrale wangen. In de zomer heeft de zon een negatief effect op je huid. Door Uv-straling en warmte kan de huid beschadigd raken en neemt ook de hydratatie van de huid af. Tips bij een droge winterhuid lees je hier.
Rosacea en eczeem zijn bekende huidaandoeningen waarbij je last kan hebben van een droge huid. Bij rosacea is de barrièrefunctie van de huid vaak aangetast, waardoor de huid gevoeliger is voor invloeden van buitenaf. Een niet goed functionerende huidbarrière in combinatie met toegenomen waterverlies uit de huid veroorzaakt de droge huid. Ook kan een droge huid ontstaan door irritatie van cosmetica en huidverzorging zoals bijvoorbeeld alcohol denat (ethanol) en parfum. Een bekend voorbeeld hiervan is clownseczeem (dermatitis perioralis).
De behandeling van een droge huid
Last van een vale, gedehydrateerde huid? Laat je huid dan weer stralen met een peeling of skinbooster. Wil je graag weer een huid met een mooie glow? Onze gespecialiseerde huidtherapeuten helpen je graag. Zij beschikken over kennis van ingrediënten om jou op weg te helpen naar een betere hydratatie van je huid. De huidtherapeuten van Velthuis kliniek adviseren doorgaans het gebruik van cosmeceuticals. Dit zijn producten met lage concentraties actieve stoffen met een therapeutisch effect. Doordat de producten zich richten op het herstellen van de barrièrefunctie en hydratatie, helpen ze symptomen als roodheid en schilfering te verlichten. Aanvullend zullen behandelmogelijkheden besproken worden. Biedt een oppervlakkige peeling jou voldoende resultaat? Of bezorgt een skinbooster je pas echt een gezondere huid? Welke aanpak en frequentie voor jou geschikt zijn, bespreken we tijdens een persoonlijk consult.
Hyaluronzuur is een natuurlijke vochtbinder en komt van nature voor in onze huid tussen de cellen. Hyaluronzuur kan wel tot 1000x zijn gewicht aan water vasthouden en fungeert ook als een spons om actieve ingrediënten uit huidverzorging op te nemen en af te geven aan de huid. Hyaluronzuur hydrateert, geeft volume, verbetert de teint en laat de huid weer stralen. Alle RRS-skinboosters bevatten daarom als basis natuurlijk hyaluronzuur in verschillende concentraties.
De RRS Ha Injectable is een skinbooster geschikt voor een vochtarme huid die droog en vaal is. Ideaal voor beginnende huidveroudering en in het bijzonder geschikt voor een rokershuid en na zonblootstelling. Deze skinbooster bevat hyaluronzuur en 72 actieve ingrediënten zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen en aminozuren die de huid hydrateren, voeden en stimuleren.
Voor de droge huid die is ontstaan door verouderde huid is er de RRS Hyalift 75 Pro-active. Deze skinbooster bevat een zeer hoge concentratie hyaluronzuur met een anti-aging complex. Deze skinbooster geeft een ‘superhydratatie’ en daarnaast wordt de verouderde huid gevoed en gestimuleerd tot aanmaak van nieuwe cellen.
Met een peeling geven we je huid weer een boost, waardoor je huid er zichtbaar egaler en frisser uit zal komen te zien. Met een oppervlakkige peeling stimuleren we de aanmaak van nieuwe huidcellen. Je 'gezonde huid' wordt weer zichtbaar en kan weer stralen. Onze specialisten maken hierbij gebruik van twee middelen: glycolzuur en salicylzuur. Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. De conditie van de huid verbetert en de huid kan weer beter vocht vasthouden. Salicylzuurpeeling is wat milder en daarom beter geschikt voor de gevoeligere huid. Meestal zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een interval van 2 weken.
Meer informatie over de droge huid
Veelgestelde vragen
Is een behandeling pijnlijk? Kan iedereen een behandeling ondergaan en hoe lang blijft het resultaat zichtbaar? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder.
Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?
Dat verschilt per persoon. Door gezond te leven en goed voor je huid te zorgen, haal je het maximale uit de behandeling. Het effect van een oppervlakkige peeling blijft gemiddeld 6 maanden zichtbaar. Voor het behouden van een optimaal resultaat adviseren wij je de peeling om de 3-4 maanden te blijven herhalen. Het effect van een skinbooster blijft gemiddeld 6 maanden zichtbaar. Voor een optimaal resultaat adviseren wij meestal vier behandelingen.
Kan iedereen een behandeling ondergaan?
De huidtherapeut bespreekt of je in aanmerking komt voor een behandeling. Dit is afhankelijk van je huidtype, gezondheidstoestand en medicijngebruik. Bepaalde medicatie veroorzaakt lichtovergevoeligheid of een verstoorde wondgenezing. Behandelen is dan niet mogelijk. Wanneer je de huidaandoening vitiligo hebt, is behandelen helaas niet mogelijk. Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is behandelen uitgesloten.
Is een behandeling pijnlijk?
De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd, en wordt meestal niet als erg pijnlijk ervaren. Vaak is de huid na de behandeling enigszins gevoelig, rood en mogelijk licht gezwollen. Ook kan de huid strak aanvoelen. Dit verdwijnt gewoonlijk in 24 tot 72 uur en is afhankelijk van de dieptewerking van de behandeling.
Direct contact opnemen
Tel: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Vestigingen Stel een vraag
Maak een afspraak
Plan een telefonische intake
Boek uw afspraak eenvoudig online
Stel een vraag
Contactformulier
Je kan via bovenstaande knop online een afspraak boeken.